Wat is Minetopia?

Minetopia is een synoniem voor Minecraft Roleplay die het hedendaagse leven simuleert. In onze beginstad, Springfield, is het de uitdaging om jezelf omhoog te werken op de maatschappelijke ladder. Ondernemerschap en creativiteit kunnen leiden tot persoonlijk succes en politieke macht. Vrijwel alle banen die je je in het dagelijks leven kunt voorstellen zijn mogelijk op Minetopia. Van politieagenten die zorgen voor de handhaving, ondernemers die een eigen bedrijf oprichten, bankdirecteuren die streven naar maximale winst tot aan ambtenaren die de stad draaiend houden. En uiteraard wordt je voor deze taken naar behoren betaald.

Als inwoner kun je vanalles kopen. Van eten, drinken en kleren tot aan bouwgrond en bedrijfspanden. Voor elk product is weer een gespecialiseerd bedrijf. Een plot koop je bijvoorbeeld bij de makelaar waarop je door het bouwbedrijf een gebouw neer kunt laten zetten. Als beginner kun je natuurlijk ook een woning of winkelruimte huren.


Inkomsten:

Het is belangrijk dat je een inkomen hebt om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Door sollicitatiebrieven (geschreven in boeken) bij bedrijven of overheidsinstanties af te geven, kun je aan een baan komen. Vaak hebben bedrijven een brievenbus waar dit in kan. Het uitzendbureau kan je helpen bij het vinden van een geschikte baan. Ook kun je een eigen bedrijf starten. Dit is echter een heel proces dat veel geld kost. Je zult bij de bank een lening moeten aanvragen, een plot moeten kopen bij de makelaar een pand laten bouwen door het bouwbedrijf en je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Als je succesvol opzet kun je er veel geld mee verdienen, maar de risico's zijn ook groot!

Iedereen krijgt een standaard uitkering van €300 per uur. Eenmaal in dienst is je minimumloon €600 per dag. Door te voten kun je hier nog €600 per dag bij verdienen

Minecord:

Hier op de dutchmc minetopia en kingdom maken wij gebruik van minecord. hiermee kan je spelers horen in minecraft via discord. Dit is NIET verplicht maar toch wel een meerwaarde.


Commands:

GPS:

/gps list

/gps start [Locatie]

/gps Stop

Starter Jobs:

/kies

Extra:

/head

/graycoin

/grayshards

 

 


Rating: 5 sterren
3 stemmen